Jak zmienić lokalizację tylko na fanach

Jak zmienić lokalizację tylko na fanach

TylkoFans to platforma, na której twórcy wszystkich typów mogą udostępniać swoje treści w zamian za subskrypcję. Jednak ze względu na wymóg lokalizacji platformy nie jest to jedyna rzecz, którą użytkownicy udostępniają - niezależnie od tego, czy chcą, czy nie.

Pokazanie Twojej lokalizacji może być świetnym sposobem na znalezienie Cię na platformie, ale otwiera również drzwi dla kilku niewygodnych, czasem przerażających scenariuszy.

Jeśli chcesz zmienić swoją jedyną lokalizację, doszedłeś do właściwego miejsca. Czytaj dalej, aby dowiedzieć się więcej o utrzymywaniu prywatności lokalizacji na platformie.

Zmiana lokalizacji tylko na PC na PC

W zależności od celu, ta jedyna funkcja może, ale nie może pomóc. Jeśli chcesz na stałe zmienić swoją lokalizację na platformie, wykonaj kroki przedstawione poniżej.

  1. Zaloguj się na swoje konto.
  2. Kliknij ikonę 3 kropki w lewym dolnym rogu ekranu.
  3. Kliknij opcję „Ustawienia”.
  4. Wybierz profil „."
  5. Wprowadź nową lokalizację i potwierdź.

Zmienianie lokalizacji tylko na Fans za pomocą telefonu

Możesz zmienić uprawnienia do aplikacji na urządzeniach z systemem iOS i Android, ale to niewiele znaczy, chyba że jesteś twórcą. TylkoFany mogą nadal śledzić Twoją lokalizację, nawet jeśli wyłączysz lokalizację udostępniania w ustawieniach. Mogą uzyskać dostęp do GPS Twojego urządzenia i adresu IP według umowy, wszyscy „podpisy” podczas uruchamiania konta. Jednak nadal możesz wypróbować poniższe kroki i sprawdzić, czy daje to miarę prywatności, której potrzebujesz.

Tylko ustawienia lokalizacji na Androidzie

W tym przypadku nie przechodzisz bezpośrednio do aplikacji jedynych. Trzeba to zrobić w ustawieniach telefonu. Oto, co musisz zrobić:

  1. Znajdź „Ustawienia” na ekranie głównym telefonu
  2. Przewiń w dół do „aplikacji”
  3. Znajdź tylko fany na swojej liście aplikacji
  4. Wybierz go i dotknij „Uprawnienia”
  5. Stuknij „Lokalizacja” i wybierz jedną z oferowanych opcji: „Zezwalaj tylko podczas korzystania z aplikacji”, „pytaj za każdym razem” lub „Nie pozwól”.

Tylko ustawienie lokalizacji na iPhonie

Niewiele różni się od instrukcji dla Androida. Jednak te dwa systemy operacyjne działają inaczej, więc musi być co najmniej mały inny krok. Oto jest:

  1. Zacznij od ekranu głównego
  2. Znajdź „prywatność i bezpieczeństwo” w „Ustawieniach”
  3. Przejdź do „Usług lokalizacyjnej”
  4. Znajdź tylko fany na poniższej liście aplikacji
  5. Stuknij i wybierz opcję: „Nigdy”, „Zapytaj następnym razem lub kiedy udostępniam”, „podczas korzystania z aplikacji” lub „Zawsze”.

Jak zmienić lokalizację tylko na fanach za pomocą VPN

Wirtualne prywatne sieci lub VPN mogą szyfrować prawdziwy adres IP i zastąpić go jednym z wybranego kraju. To świetne rozwiązanie tylko dla użytkowników Fans z kilku powodów. Po pierwsze, użytkownicy mogą ukryć swoją lokalizację przed innymi. Chociaż może to sprawić, że znalezienie Cię nieco trudniej na platformie, istnieją jeszcze inne możliwości, które użytkownicy mogą zagrażać, które nie zagrażają Twojemu bezpieczeństwu.

Drugim powodem jest bezpieczeństwo online. OnlyFans ma historię wycieku informacji o użytkownikach, więc będziesz chciał zrobić dodatkowy krok, aby powstrzymać swoje dane osobowe z dala od wścibskich oczu, a VPN mogą pomóc. Jeśli chcesz korzystać z VPN, oto, co powinieneś zrobić:

  1. Zainstaluj aplikację VPN, która działa dla Ciebie najlepiej.
  2. Otwórz aplikację.
  3. Szukaj żądanego kraju/lokalizacji, i połącz się.
  4. Otwórz tylko fale i zaloguj się.

Twoja jedyna lokalizacja FANS będzie zgodna z wybraną w aplikacji VPN.

Jak sprawdzić, czy Twoja VPN działa

Nie wszystkie aplikacje VPN działają z tym samym sukcesem. Aby sprawdzić, czy ukrywałeś adres IP, odwiedź witrynę taką jak iPlocation.netto lub podobne. Wyświetli Twój widoczny adres IP. Jeśli sprawdzisz swój bieżący adres IP i pokazuje on swój prawdziwy, wypróbuj te kroki:

  • Ponowne połączenie się z aplikacją VPN.
  • Wyczyść pamięć podręczną, aby usunąć informacje o lokalizacji zapisane z innych witryn i aplikacji
  • Wyłącz dowolną aplikację, która śledzi twoją geolokalizację

Jeśli żaden z tych kroków nie daje wyników, nadszedł czas, aby zmienić aplikację VPN.

Który VPN jest najlepszy dla tylko

Pamiętaj, że płatne VPN są inteligentną inwestycją. Chociaż działają bezpłatne aplikacje, płatne dają więcej opcji i lepszą ogólną obsługę klienta. Miesięczne subskrypcje nie są zbyt drogie, więc nie trzeba ryzykować bezpieczeństwa za pomocą niezweryfikowanych aplikacji. Oto lista sugerowanych najlepszych aplikacji VPN dla tylko dlafanów:

  • Nordvpn - możesz wybierać spośród ogromnej kolekcji 5000 serwerów z całego świata.
  • Surfshark - oferują przyzwoitą liczbę opcji i bardzo szybkie serwery dla twoich połączeń. To świetna opcja, jeśli masz ograniczony budżet.
  • Ipvanish - działa od 10 lat i ma wielu zadowolonych klientów.
  • ExpressVPN-posiadają wysokiej jakości serwery w 94 krajach i oferują doskonałe wbudowane narzędzia bezpieczeństwa. Aplikacja jest łatwa w użyciu, dzięki czemu doświadczenie jest jeszcze lepsze.
  • Cyberghost - możesz zabezpieczyć do siedmiu urządzeń jednocześnie za pomocą ich planu subskrypcji. Jeśli prywatność jest Twoim głównym problemem, mają ponad 9 000 serwerów w 91 krajach.

Blokowanie krajów, obszarów i adresów IP tylko na fanach

Zamiast ukrywać swoją lokalizację, możesz odejść od tego. Geo Blocking to opcja tylko FANS, która blokuje niektóre lokalizacje i obszary przed oglądaniem treści. Oto, jak to się stało:

  1. Otwórz „Ustawienia” na koncie jedynych.
  2. Znajdź „prywatność i bezpieczeństwo."
  3. Przewiń w dół, aby znaleźć „blok według kraju."
  4. Wybierz kraj, który chcesz zablokować.
  5. W podmenu wybierz bardziej konkretną lokalizację (opcjonalnie).

Możesz dodać adres IP, który chcesz zablokować w tej samej sekcji.

Różnica między blokiem a ograniczeniem tylko dlafanów

Jeśli jesteś nowym użytkownikiem tylko FANS, możesz przejąć lepszą kontrolę nad swoim kontem, ale łatwo jest pomylić te dwa warunki.

Blokowanie ludzi, obszarów i krajów

Jeśli zablokujesz konto, oznacza to, że osoba stojąca za tym konto nie widzi Twojego profilu. Nie mogą cię wysłać, subskrybować ani w żaden sposób wchodzić w interakcje. To samo z zablokowanymi krajami i obszarami - ludzie, którzy tam się znajdują.

Ograniczenie konta

Jeśli kogoś ograniczysz, nadal może subskrybować, kupić treść i uzyskać dostęp do strony. Jednak nie będą mogli wysyłać Ci wiadomości ani w interakcja z tobą.

Te dwie opcje mogą być korzystne. Ludzie, którzy nie są komfortowi, pokazując rodzinę i bliskich przyjaciół, co robią tylko na Fanach, mogą je łatwo zablokować lub ograniczyć.

Dodatkowe FAQ

Czy mogę ustawić lokalizację na moich jedynych?

Tak, możesz zmienić informacje o lokalizacji w „Ustawieniach prywatności."

Może tylko śledzić moją lokalizację, jeśli nie udostępnię?

Tak, moga. Mają dostęp do twojego adresu IP i GPS urządzenia.

Można zmienić tylko lokalizację na dowolnym urządzeniu?

Tak, możesz zmienić te ustawienia w systemie Windows, Android lub iOS.

Czy musisz pokazać swoją lokalizację tylko na fanach?

Jeśli jesteś twórcą, nie musisz ujawniać swojej lokalizacji. Chociaż w niektórych scenariuszach dzielenie się tym, gdzie jesteś, może być bardziej dochodowym.

Czy powinienem używać VPN tylko dla?

To nie jest obowiązkowe, ale tak, użycie VPN w celu ochrony prywatnych informacji to dobry pomysł.

Aktualizacja Twojej lokalizacji tylko na Fans - aktualizacja bezpieczeństwa online

Nawet jeśli zmienisz lokalizację w aplikacji, tylko FANS mogą cię śledzić za pośrednictwem adresu IP i GPS urządzenia. Bezpieczniej jest korzystać z aplikacji VPN, choć nie obowiązkowe. Pozwala surfować bez wycieku danych osobowych i ustawić swoją lokalizację w dowolnym miejscu. Możesz także użyć blokowania geo, aby zablokować niektóre kraje, obszary lub adresy IP.

Czy znalazłeś wystarczającą zmianę lokalizacji w aplikacji lub urządzenia, czy też użyłeś VPN? Daj nam znać w poniższym polu komentarzy.