Jak sprawdzić, czy ktoś zablokował cię na niezgodę

Jak sprawdzić, czy ktoś zablokował cię na niezgodę

Możesz się zastanawiać, dlaczego niektórzy użytkownicy niezgody są dla ciebie niewidoczne lub nieosiągalne, kiedy wcześniej rozmawiałeś z nimi. Pomijając problemy z Internetem, inny użytkownik mógł cię zablokować w pewnym momencie. Po zablokowaniu nie możesz w ogóle skontaktować się z tym z tym konto.

Dowiedzenie się, czy jesteś zablokowany, jest dość proste, ponieważ możesz użyć jednej z kilku metod. Niestety, nie możesz wiele z tym zrobić, ponieważ osoba postanowiła nie wchodzić w interakcje. Czytaj dalej, aby dowiedzieć się, jak działa ten proces.

Jak sprawdzić, czy ktoś zablokował cię na niezgodę

Najłatwiejszym sposobem sprawdzenia, czy ktoś cię zablokował, jest wysłanie mu prywatnej wiadomości. Zwykle, jeśli możesz wysłać im wiadomość, nie zablokowali cię i możesz odetchnąć z ulgą.

Jednak od razu dowiesz się, że jesteś zablokowany, gdy uzyskujesz dostęp do dzienników czatu z wspomnianą osobą. Clyde, oficjalny bot Discord, pojawi się i pokaże komunikat o błędzie. Powiedziałby, że waszej wiadomości nie można dostarczyć z jednego z tych powodów:

  • Nie udostępniasz serwerów z odbiorcą
  • Wyłączyłeś bezpośrednie wiadomości na współdzielonych serwerach
  • Odbiorca przyjmie tylko wiadomości od znajomych

Clyde będzie również zawierać link do pełnej listy możliwych powodów, dla których jesteś zablokowany. Nie powie ci, dlaczego nie możesz wysłać wiadomości do osoby.

To powiedziawszy, jeśli niedawno rozmawiałeś z tą osobą i teraz nie możesz wysłać do nich żadnych wiadomości, prawdopodobnie zostałeś w pewnym momencie zablokowany.

Innym sposobem na dowiedzieć się, czy dodałeś osobę jako znajomego, jest sprawdzenie listy znajomych. Jeśli zniknęli z niego, to kolejny znak, że prawdopodobnie cię zablokowali.

Jak sprawdzić, czy ktoś zablokował cię na niezgodę bez wiadomości

Oto jedna metoda odkrycia, czy ktoś cię zablokował bez wysyłania wiadomości. Tym razem zamiast tego będziesz wysłać im zaproszenie do znajomych.

Oto, co zrobić:

  1. Przejdź do menu głównego w Discord i udaj się do Przyjaciele menu.
  2. Stąd wybierz Dodaj znajomego.
  3. Wpisz nazwę użytkownika i tag niezgody i kliknij, kliknij Wyślij zaproszenie do znajomych.
  4. Jeśli Twoje konto jest zablokowane, nie przejdzie.

To kolejny znak pewny, aby sprawdzić. Alternatywnie, jeśli wiesz, że osoba udostępnia serwer, możesz podnieść ich profil i kliknąć Dodaj znajomego Stamtąd też. Ta metoda jest mniej uciążliwa.

Sprawdź, czy jesteś zablokowany za pomocą reakcji wiadomości niezgody

Na szczęście istnieje inny sposób, aby sprawdzić, czy ktoś cię zablokował. Nie musisz pisać wiadomości o długim rozrywce, zanim dowie się, że to wszystko na nic. Możesz zareagować na wiadomość innego użytkownika z emotą na Discord.

Jeśli uważasz, że zostałeś zablokowany, spróbuj reagować na jedną z ich wiadomości na serwerze, którego oboje udostępniasz. Emotka pojawi się, jeśli cię nie zablokowali. Jeśli jednak jesteś na komputerze, ekran nieco wibruje.

Użytkownicy mobilni mają bardziej wyraźny znak. Otrzymają ostrzeżenie o „zablokowaniu reakcji”. Ten moment jest wtedy, gdy wiesz, że ktoś cię zablokował.

Biorąc pod uwagę projekt Discord, możesz użyć ich reakcji wiadomości, aby ustalić, czy ktoś cię blokuje.

  1. Otwórz niezgodę i przejdź do wiadomości przez osobę, którą podejrzewasz, zablokowała cię. Najemnik na wiadomość.
  2. Kliknij na Reakcja Ikona. Następnie kliknij emoji.
  3. Teraz zareaguj na ich wiadomość i sprawdź, czy się pojawi; Jeśli tak, to nie zostałeś przez nich zablokowany.

Co mogę zrobić, jeśli ktoś mnie zablokuje?

Szczerze mówiąc, nic nie możesz na to poradzić, ponieważ twoje bieżące konto nie ma możliwości skontaktowania się z drugim użytkownikiem. Możesz stworzyć nowe konto Discord i skontaktować się z nimi, ale nie możesz się z nimi skontaktować, jeśli nie zezwalają na wiadomości od przyjaciół osób.

Kolejną najlepszą rzeczą jest prawdopodobnie poproszenie wzajemnych przyjaciół o pomoc. Twoi wspólni przyjaciele, którzy nie zostali zablokowani, nadal mogą kontaktować się z drugą osobą i pomóc pośredniczyć w.

Dodatkowe FAQ

Jeśli nadal masz pytania dotyczące systemu blokowania niezgody, czytaj dalej.

Co się stanie, gdy zablokujesz kogoś na niezgodę?

Kiedy blokujesz kogoś w Discord, nie widzisz już jego wiadomości. Czasami możesz zobaczyć „1 zablokowany komunikat”, jeśli oboje nadal udostępniasz serwer. To wyraźne przypomnienie, że zablokowałeś osobę.

Jeśli jesteś wystarczająco ciekawy, możesz odsłonić to, co mówi wiadomość. W przeciwnym razie możesz przeglądać kanały.

Dlaczego Discord nie mówi mi, czy jestem zablokowany?

Discord stosuje zasady „brak dowodów i bez czujności”, jeśli chodzi o blokowanie innych użytkowników. Procedura została zaprojektowana w celu uniemożliwienia użytkownikom znalezienia się i robienia wielkiej sprawy. Chyba że chcesz się dowiedzieć, nie będziesz miał możliwości dowiedzenia się, czy ktoś cię zablokował.

Czy mogę zostać w kanale z kimś, kto mnie zablokował?

Tak! Nawet jeśli ktoś w kanale z tobą blokuje, możesz zostać. Jednak wszelkie wiadomości lub treści, które wysyłają w tym kanale, nie będą natychmiastowe (podobnie jak żaden inny użytkownik).

Co się stanie, jeśli ktoś zablokuje moderatora?

Discord pozwala administratorom serwerom dodać moderatorów, którzy mają specjalne uprawnienia na serwerze lub kanale. Blokowanie moderatora nie różni się od blokowania żadnego innego użytkownika w kanale. Moderator może nadal wyświetlać twoje posty, zakazać itp.

Dlaczego nie mogę do nich dotrzeć?

Discord nie wydaje się przeglądać swojej polityki „Brak czujności i żadnych dowodów” w najbliższym czasie. Zatem te sztuczki, aby dowiedzieć się, czy zostałeś zablokowany, są tutaj, aby zostać. Znajomość jednej z tych sztuczek pomoże ci ustalić, czy ktoś nie chce z tobą rozmawiać.

Czy zostałeś zablokowany na niezgodę? Ilu użytkowników zablokowałeś? Daj nam znać w sekcji komentarzy poniżej.