Jak usunąć konto niezgody

Jak usunąć konto niezgody

Nie brakuje sposobów, aby wysłać wiadomość do znajomych online, ale jeśli kiedykolwiek grasz w gry, Discord jest zdecydowanie najlepszą opcją dla Ciebie. Chociaż aplikacja do czatu stała się jedną z najważniejszych aplikacji do przesyłania wiadomości zarówno w grach, jak i poza nią, zaczęła się jako nieudana gra dla wielu graczy online zaprojektowana dla iOS.

Aplikacja, która koncentruje się na umożliwieniu komputera lub urządzenia mobilnego na skupienie większości zasobów na rzeczywistych grach, a nie na aplikacji czatu, którą masz w tle.

Niezależnie od tego, czy chcesz przejść do innej aplikacji na czacie, czy usunąć swoje konto, aby powiedzieć, że warto sprawdzić, jak usunąć swoje konto Discord i różnica między wyłączeniem a usuwaniem.

Jak wyłączyć swoje konto Discord

Discord pozwala usunąć lub wyłączyć swoje konto, podobnie jak sieci społecznościowe, takie jak Facebook. Usunięcie konta oznacza, że ​​nie będziesz już go używać, a jednocześnie wyłączenie konta zazwyczaj oznacza, że ​​robisz sobie przerwę.

Jeśli wolisz nie całkowicie usunąć konta i wolisz po prostu odejść na rozszerzoną przerwę z potencjałem powrotu, wyłączenie konta niezgody jest lepszym wyborem. Ta opcja pozwoli Ci zaoszczędzić trochę czasu po powrocie, i nie będziesz musiał przeskakiwać przez obręcze, aby odzyskać.

Na początek:

  1. Podciągnij aplikację Discord na ekranie.

  2. Po zalogowaniu kliknij na swój Ustawienia użytkownika (ikona COG) w dolnej lewej.

  3. Na dole okna zobaczysz opcję Wyłącz konto, przypadkowo położony po prawej stronie konta usuwania. Kliknij to do Wyłącz swoje konto.

Wyłączenie konta na telefon komórkowych

Wyłączenie konta zarówno na iOS, jak i Android nie jest tak łatwe, jak na komputerze stacjonarnym. Obecnie nie ma możliwości wyłączenia lub usunięcia konta z urządzenia mobilnego. Kiedy próbujesz wybrać jedną z opcji, do których możesz dostać się przez:

  1. Otwórz aplikację Discord na telefonie lub urządzeniu mobilnym.

  2. Stuknij ikonę swojego profilu w prawym dolnym rogu i otworzy się Ustawienia użytkownika; dotknij Moje konto.

  3. Będziesz miał opcję 'Wyłącz konto' Lub 'Usuń konto.„Jednak po wybraniu jednego z nich przejdziesz na stronę wsparcia opisującą sposoby, aby tak się stało, podobnie jak to, co już tutaj czytasz.

Aby wyłączyć lub usunąć konto z telefonu komórkowego, musisz złożyć wniosek z wsparciem. Jest to obecnie jedyny sposób dla użytkowników mobilnych do usunięcia swojego konta Discord.

Jak trwale usunąć konto niezgody

Postanowiłem całkowicie zanurzyć się i całkowicie pokroić więzi z niezgodą? Żaden problem. Jest to właściwie ta sama procedura, co wyłączenie konta za pomocą innego zakończenia. Jak wspomniano wcześniej, dla osób na urządzeniach mobilnych będziesz musiał skontaktować się z obsługą, aby Twoje konto było usunięcie.

Przed usunięciem konta musisz albo przekazać prawa administracyjne na swoje serwery, albo całkowicie je usunąć. Jeśli chcesz przenieść własność swojego serwera niezgody, przeczytaj ten artykuł.

Aby usunąć swoje konto:

  1. Pociągnij niezgodę na ekranie.

  2. Po zalogowaniu się idź do swojego Ustawienia użytkownika (ikona COG).

  3. Wybierz edytować swoje konto. Na dole okna zobaczysz opcję Usuń konto. Kliknij, aby Twoje konto zniknęło na dobre.

Prawdopodobnie zostaniesz poproszony o wprowadzenie hasła i kodu 2FA również przed zakończeniem procesu. Aha, a tak przy okazji, aby usunięcie działało, będziesz musiał zrobić kilka rzeczy wcześniej. Jeśli zdarzy ci się być właścicielem serwera (lub wielu), musisz przenieść własność do zaufanego źródła lub usunąć serwer.

Przenieść własność:

  1. Podczas pobytu w aplikacji Discord kliknij nazwę serwera i otwórz Ustawienia serwera.
  2. Pod Zarządzanie użytkownikami, Znajdź i kliknij Członkowie po lewej stronie menu.
  3. Tutaj podejmiesz wielką decyzję, kto dostanie klucze do królestwa. Gdy zdecydujesz, kogo zaobserwować, unosić się nad nazwą użytkownika i kliknij trzy pionowe białe kropki.
  4. Z menu okna dialogowego kliknijPrzeniesienie własności.'

Po zakończeniu transferu staniesz się zwykłym członkiem serwera, w zależności od zapewnionej roli. Twój dostęp zatrzymany na serwerze jest ograniczony do uprawnień związanych z tą rolą.

Jeśli twój serwer nie ma nikogo godnego zaufania do przekazania, lub tak naprawdę nie obchodzi cię w ten czy inny sposób, równie dobrze możesz to po prostu usunąć. Aby usunąć serwer:

  1. Przejdź do ustawień serwera, tak jak powyżej.
  2. W lewym menu, przewiń w dół tylko tym razem przejdź przez zarządzanie użytkownikami, a zamiast tego bezpośrednio do 'Usuń serwer.'
  3. Kliknij 'Usuń serwer'i potwierdź usunięcie, wprowadzając hasło do konta, aby całkowicie usunąć serwer z istnienia. Jeśli włączyłeś autoryzację dwuskładnikową na koncie, tak jak w przypadku usunięcia konta, będziesz musiał wprowadzić kod podany przed usunięciem serwera.

Następnie zostaniesz poproszony o naciśnięcie przycisku Usuń serwer po raz ostatni, zanim wszystko zostanie powiedziane i zrobione. Po usunięciu konta masz 14 dni na jego odzyskanie. Po tym dwutygodniowym czasie nie będziesz mógł zalogować się ani pobierać żadnych informacji z konta.

Gdy twoje konto zniknie, twoja nazwa użytkownika pojawi się jako usunięcie 0000 lub coś w tym rodzaju natury. Osoby, z którymi przesłałeś w przeszłości, będą nadal widzieć Twoje wiadomości. Aby trwale usunąć wszystkie ślady konta Discord, skontaktuj się z obsługą Discord.

Często Zadawane Pytania

Usunięcie konta niezgody to duży krok, więc mamy odpowiedzi na inne pytania, które możesz mieć.

Jeśli usunę swoje konto, wszystkie moje wiadomości znikają?

NIE. Jeśli usuniesz swoje konto, Twoja nazwa użytkownika będzie domyślnie dla Discorduser#0000. Ale wszystkie twoje wiadomości, zdjęcia, które wysłałeś i SMS -y pozostaną.

Czy mogę ponownie uruchomić moje konto niezgody?

Jak wspomniano wcześniej, możesz ponownie reaktywować swoje konto w ciągu 14 dni. Jeśli skontaktowałeś się z zespołem wsparcia Discord w sprawie anulowania, nie będziesz w stanie go reaktywować, ale możesz utworzyć zupełnie nowe konto.

Jak usunąć wszystkie moje wiadomości?

Jeśli jesteś przygotowany do usunięcia konta Discord, ale chciałbyś zabrać ze sobą wiadomości, mamy tutaj pełny samouczek, który pomoże ci to zrobić! Możesz zdecydować się na usunięcie określonych wiadomości indywidualnie lub jeśli jesteś administratorem serwera, możesz dodać bot, aby to zrobić dla siebie.

Czy ktoś wie, że usunąłem moje konto niezgody?

Tak. Chociaż twoi znajomi i kolegowie z serwerem nie otrzymają żadnych powiadomień, mogą łatwo wywnioskować, że usuń swoje konto Discord. Jeśli zobaczą wiadomość, którą je wysłałeś lub komentarz, który zrobiłeś na serwerze, zobaczą również, że twoje zdjęcie profilowe zniknęło, a nazwa użytkownika należy do usuniętego konta.

Tak długa niezgoda

Usunięcie konta niezgody jest łatwe, ale decydowanie o tym może nie być. Jeśli zdecydowałeś się na rezygnację z tej niezgody, zgodnie z powyższymi instrukcjami wykonanie zadania!