Jak usunąć serwer w niezbędności

Jak usunąć serwer w niezbędności

Serwery Discord mogą stać się zbędne. Może Twoja społeczność nie jest już aktywna lub migrowałeś na inny serwer. Jeśli tak, możesz usunąć swój serwer Discord. Upewnij się jednak, że to właśnie chcesz zrobić. Po usunięciu nie ma sposobu, aby to odzyskać.

W tym artykule dowiesz się, jak usunąć swój serwer Discord.

Jak usunąć serwer niezgody

Tylko twórca serwerów może usunąć serwer na platformie Discord. Jeśli jesteś twórcą serwera, który chcesz usunąć, wykonaj poniższe czynności dla metody aplikacji przeglądarki i komputera stacjonarnego:

  1. Przejdź do ikony serwera, którą chcesz usunąć. Powinien pojawić się po lewej stronie ekranu.
  2. Wybierz menu rozwijane po kliknięciu nazwy serwera. W lewym dolnym rogu wybierz opcję „Usuń serwer”.
  3. Pojawi się pole tekstowe. Wprowadź nazwę serwera w polu tekstowym, a następnie wybierz opcję „Usuń serwer."

To wszystko! Możesz usunąć swój serwer w kilku prostych krokach. Pamiętaj, że jeśli masz podwójny kod uwierzytelniania na serwerze, musisz wpisać cyfry kodu przed zakończeniem usunięcia.

Jeśli jesteś w wersji mobilnej, wykonaj poniższe kroki:

  1. Otwórz aplikację Discord i przejdź do serwera, który chcesz usunąć.
  2. Następnie naciśnij i przytrzymaj ikonę serwera, aby wybrać więcej opcji.
  3. Wybierz „Ustawienia”. Następnie przejdź do trzech kropek znajdujących się w lewym górnym rogu i wybierz „Usuń serwer."

  4. Wybierz opcję „Usuń” ponownie, aby potwierdzić.

To świetna opcja do uwolnienia przestrzeni. Bezpłatna wersja Discord pozwala tylko używać 100 serwerów. Jeśli chcesz dodać więcej, musisz zapłacić miesięczną subskrypcję Discord Nitro. Usuwanie serwerów to bezpłatna, wygodna alternatywa. Istnieją jednak inne sposoby na zrobienie tego.

Jak opuścić serwer Discord

Jak wspomniano, nie możesz usunąć serwera niezgody, chyba że go utworzyłeś. Ale nadal możesz opuścić sam serwer, jeśli nie chcesz otrzymywać powiadomień lub angażować się z innymi członkami. Serwer będzie nadal istniał i zawsze możesz otrzymać zaproszenie lub wysłać żądanie, jeśli zmienisz zdanie.

Oto jak to zrobić w aplikacji lub przeglądarce komputerowej:

  1. Zacznij od kliknięcia prawym przyciskiem myszy ikony serwera, którą chcesz zostawić.
  2. Spośród opcji wybierz „Opuść serwer.”, A następnie potwierdź, wybierając ponownie„ opuść serwer ”.

Aby zostawić serwer w aplikacji mobilnej:

  1. Wprowadź aplikację, dotknij i przytrzymaj ikonę serwera Discord po lewej stronie aplikacji.
  2. Następnie wybierz „Więcej opcji."
  3. Powinno pojawić się menu. Wybierz „Server opuszczaj”, a następnie ponownie wybierz „Leave Sever”, aby potwierdzić.

Jak przenieść własność serwera niezgody

W niektórych przypadkach pozostawienie serwera lub jego usunięcie może nie być opcją. Na przykład utworzyłeś serwer Discord, którego nie chcesz usunąć, ale chcesz zostawić. Platforma oferuje opcję przeniesienia własności do innego użytkownika.

Oto, jak to się stało:

  1. Po otwarciu ustawień serwera przejdź do „członków” po lewej stronie i wybierz je.
  2. Stąd będziesz mieć listę każdego członka obecnego na swoim serwerze. Znajdź nazwę użytkownika, którą chcesz przenieść własność.
  3. Wybierz menu Hamburger po prawej stronie. Wybierz ostatnią opcję, która odczytuje „Własność transferu."



Wykonaj następujące kroki, aby przenieść własność w wersji mobilnej:

  1. Stuknij i przytrzymaj ikonę serwera, którą chcesz przesyłać własność, a następnie wybierz „Ustawienia przełębia”
  2. Przejdź do „Członkowie” i wybierz żądanego użytkownika do przelewu własności.
  3. Zamiast menu hamburgera, po stukaniu członka otworzy się mniejsze menu. Wybierz opcję „Przeniesienie własności”.
  4. Następnie przełączasz przełącznik, który potwierdza przeniesienie własności.
  5. Poniżej przełącznika kliknij opcję „Transfer."

Po przeniesieniu własności serwera będziesz mógł go opuścić, gdy zostanie on zabezpieczony przez nowego właściciela. Jeśli jednak martwisz się, że serwer pozostaje na górze, sugerujemy jedynie przeniesienie własności użytkownikom, którym całkowicie ufasz. Wiele własności przeniesienia do siebie, tylko na innym koncie niezgody.

Jak archiwizować serwer niezgody

Archiwizacja serwera niezgody pozwala tymczasowo wyłączyć serwer, co oznacza, że ​​wszystkie kanały i wiadomości będą ukryte przed widokiem. Jest to przydatna opcja, jeśli chcesz zrobić sobie przerwę od zarządzania społecznością, ale nadal chcesz zachować nienaruszone informacje.

Po prostu wykonaj poniższe czynności, aby zarchiwizować swój serwer Discord:

  1. Otwórz serwer, który chcesz zarchiwizować i kliknij ikonę trzech kropek znajdujących się po prawej stronie nazwy kanału.
  2. Wybierz opcję „Kanał archiwum” i potwierdź akcję po wyświetleniu monitu przez wiadomość potwierdzającą.
  3. Kliknij „Archiwum”, aby ukończyć proces.

Po archiwizacji kanału nie będzie już widoczny na liście kanałów po lewej stronie ekranu. Sam kanał będzie nadal widoczny za zgodą. Jeśli zdecydujesz, że chcesz z powrotem kanał, możesz go również pozbawić.

  1. Przejdź przez kanały po lewej stronie aplikacji Discord.
  2. Na samym dole wybierz ikonę trzech kropek.
  3. Stamtąd wybierz opcję „Przeglądaj kanały, a następnie wybierz„ Zarchiwizowane."
  4. Następnie zostaniesz przeniesiony na listę wszystkich zarchiwizowanych kanałów. Wybierz ten, który chcesz niezarżetować.
  5. To zabierze Cię do menu wyświetlania informacji o kanale. Wybierz „Kanał Unarchive” na samym dole. Potwierdź, wybierając jeszcze raz „Unarchive”.

Po niezachwianiu kanału powinien pojawić się on po lewej stronie ekranu ze wszystkimi innymi obrazami i informacjami serwera. Kiedy pozbawiasz kanału, staje się on ponownie widoczny w przestrzeni roboczej, a wiadomości, które były wcześniej wysłane w kanale, będą również widoczne.

Wszyscy członkowie, którzy byli częścią kanału, zanim zostali zarchiwizowani, również odzyskają dostęp do niego. Jednak wszelkie powiadomienia lub wzmianki, które zostały wysłane, gdy kanał został zarchiwizowany, nie zostaną dostarczone członkom.

FAQ

Co dzieje się z serwerem niezgody, gdy właściciel opuści lub jest nieaktywny?

Jeśli właściciel serwera opuści lub jest nieaktywny, serwer nadal będzie istniał, ale nikt nie będzie w stanie zarządzać. W takich przypadkach najlepiej jest przenieść własność lub archiwum/usunąć serwer, aby zapobiec niewłaściwemu wykorzystaniu.

Czy mogę odzyskać usunięty serwer niezgody?

Nie, po usunięciu serwera niezgody nie można go odzyskać. Pamiętaj, aby wyeksportować wszelkie ważne dane przed usunięciem serwera.

Czy mogę usunąć serwer Discord, jeśli nie jestem właścicielem?

Nie, tylko właściciel serwera lub osoba z niezbędnymi uprawnieniami może usunąć serwer Discord.

Co się stanie, gdy opuszczę serwer Discord?

Po opuszczeniu serwera Discord, nie będziesz już mieć dostępu do jego kanałów, wiadomości ani członków.

Czy mogę odzyskać serwer niezgody po jego archiwizowaniu?

Tak, możesz w dowolnym momencie odejść serwer niezgody, aby przywrócić go do poprzedniego stanu.

Czy mogę zostawić serwer Discord i nadal zachować moje konto?

Tak, opuszczenie serwera niezgody nie wpływa na Twoje konto ani żadnych innych serwerów, do których możesz należeć.

Mądrze zarządzanie serwerami

Usunięcie konta niezgody jest stosunkowo proste. Tylko upewnij się, że chcesz się tego pozbyć. Po usunięciu serwera wszystkie te czaty, pliki i wspomnienia zniknęły na zawsze. To samo dotyczy przeniesienia własności z jednego użytkownika na drugiego. Jeśli nadal chcesz kwitnącej społeczności na serwerze, pamiętaj, aby przenieść własność do kogoś, komu ufasz.

Co sądzisz o procesie usunięcia serwerów niezgody? Czy uważasz, że lepiej po prostu zostawić niezgodę, niż go usunąć? Daj nam znać w sekcji komentarzy poniżej.