Jak usunąć znajomych w Snapchat

Jak usunąć znajomych w Snapchat

Jeśli często używasz Snapchata, być może otrzymałeś inwazyjne snapy od osób, których nie lubisz. W takim przypadku będziesz potrzebować ich usunąć lub zablokować z listy znajomego. Na szczęście istnieje wiele sposobów na usunięcie znajomych na Snapchat.

W tym artykule nauczysz się wszystkiego, co musisz wiedzieć.

Usuwanie znajomych ze Snapchata

Istnieją dwa główne sposoby usunięcia niechcianych profili z listy znajomego. Jednym z nich jest bezpośrednie przejście do listy znajomego. Drugi polega na usunięciu przyjaciół z dostarczanych snapów. Ważne jest, aby wspomnieć, że Snapchat nie pozwoli ci usunąć wielu znajomych jednocześnie. Jeśli więcej niż jedna osoba cię wkurza, może to być czasochłonne.

Oto jak usunąć znajomego ze Snapchata za pomocą aplikacji telefonicznej:

  1. Zaloguj się do Snapchat i wybierz obraz profilowy. Znajdziesz to w lewej górnej części ekranu.
  2. Wybierz opcję „My Friends”.
  3. Z listy znajomych dotknij i przytrzymaj profil, który chcesz usunąć z listy.
  4. Przejdź do „Zarządzaj przyjaźnią”
  5. Wybierz „Usuń znajomego”, a na koniec potwierdź akcję, wybierając „Usuń."

Po zakończeniu akcji nie zauważysz już osoby na liście znajomego.

Alternatywnie możesz również usunąć znajomych ze Snapchata w ten sposób:

  1. Wybierz opcję bańki czatu na dolnym pasku narzędzi po wejściu do Snapchat.
  2. Dzięki otwarciu listy czatów znajdź profil, który chcesz usunąć z ostatnich rozmów.
  3. Przytrzymaj profil i wybierz opcję trzech kropek.
  4. Wybierz „Zarządzaj przyjaźnią”
  5. Wybierz „Usuń znajomego”, a następnie potwierdź, wybierając „Usuń."

Twoja aplikacja Snapchat będzie obsługiwać dowolną metodę pozbycia się przyjaciół, więc chodzi o to, co jest dla Ciebie łatwiejsze. Przed przejściem należy poinformować, że usunięcie przyjaciela nie oznacza, że ​​nie otrzymasz od nich snapów. To po prostu oznacza, że ​​nie będą mogli oglądać twoich historii. Jednak nadal możesz podjąć inne kroki, aby zapewnić swoją prywatność.

Ustawienie swojego profilu na prywatne na Snapchat

Usunięcie lub „usunięcie” kogoś z listy znajomych powstrzyma go przed wysyłaniem snaps, jeśli użyjesz opcji prywatności w Snapchat. Oto jak to zrobić:

  1. Wybierz „Ustawienia” znajdujące się na swoim profilu.
  2. Stąd możesz wybrać opcję „Kontrola prywatności”.
  3. Wybierz opcję „Skontaktuj się ze mną”.
  4. Przełącz opcję z „wszystkich” na „moi przyjaciele”, a następnie wybierz „Wróć."

Snapchat poważnie traktuje prywatność. Wśród opcji ustawienia prywatności możesz również wybrać, kto może wyświetlić historię, zobaczyć swoją lokalizację i wysłać dowolny rodzaj powiadomienia. Jeśli istnieją inne ustawienia prywatności, które chcesz rozwiązać, możesz je dostosować poprzez pierwsze dwa kroki przedstawione powyżej.

Blokowanie kogoś na Snapchat

Przeglądanie ustawień i dostosowanie parametrów prywatności może być niewygodne. Jeśli chcesz czystego i prostego sposobu na uczynienie kogoś niewidocznego na twoim Snapchacie, najłatwiejszą metodą byłoby zablokowanie ich.

Kiedy kogoś blokujesz, Twój profil całkowicie zniknie z interfejsu, podobnie jak ich z twojego. Nie będziesz miał możliwości kontaktu z platformą.

Oto jak zablokować osobę w aplikacji Snapchat:

  1. Wybierz opcję wyszukiwania w lewym górnym rogu interfejsu Snapchat.
  2. Wpisz nazwę użytkownika osoby, którą chcesz zablokować. Kiedy pojawi się ich profil, wprowadź go.
  3. Wybierz ich obraz profilowy. To otworzy czat z danym profilem. Wybierz menu z trzema kratkami w prawym górnym rogu ekranu.
  4. Z menu rozwijanego wybierz „Blokuj”, a następnie potwierdź akcję.

Osoba nie otrzyma powiadomienia z platformy, którą ją zablokowałeś. Mogą jednak zauważyć, że zniknąłeś z ich interakcji.

Jak odblokować kogoś na Snapchat

Czasami możesz przypadkowo zablokować niewłaściwą osobę, a może nawet zmienić serce. Na szczęście za każdym razem, gdy kogoś blokujesz, nie oznacza to, że ich profil zniknął na zawsze.

Oto, co zrobić, jeśli chcesz odblokować kogoś na Snapchat:

  1. Wybierz swój obraz profilowy po wejściu do aplikacji.
  2. Wybierz opcję „Ustawienia” z COG, a następnie „Zablokowane."
  3. Znajdź osobę, którą chcesz odblokować z menu i wybierz „Tak”, aby odblokować.

Po odblokowaniu użytkownika mogą zobaczyć informacje o Twoim profilu i skontaktować się z Tobą na podstawie ustawień prywatności. Jednak odblokowane konto nie wróci automatycznie do wyświetlania się na liście znajomych. Aby to zrobić, musisz je dodać ręcznie.

Dodanie kogoś jako przyjaciela na Snapchat

Powiedzmy, że chcesz, żeby ktoś się z tobą zaprzyjaźnił. Musisz przejść do ich profilu, aby to zrobić. Wysłanie im zaproszenia do znajomych to świetny sposób na pokazanie, że nie ma żadnych twardych uczuć po przypadkowym blokowaniu próby.

Oto jak wysłać zaproszenie do znajomych na Snapchat:

  1. Wybierz ikonę wyszukiwania szkła powiększającego u góry interfejsu.
  2. Wpisz nazwę użytkownika osoby, do której chcesz wysłać zaproszenie do znajomych na pasku wyszukiwania.
  3. Następnie wybierz ikonę Plus, aby wysłać im zaproszenie do znajomych.

Gdy to zrobisz, musisz poczekać, aż drugi użytkownik potwierdzi zaproszenie do znajomych, a możesz zacząć znów pstrykać.

FAQ

Czy mogę pozbyć się historii na Snapchat bez blokowania osoby?

Tak, możesz pozbyć się historii, których nie lubisz, „ukrywając”. Nie musisz ich blokować.

Czy zaprzyjaźnić się z osobą na Snapchacie, usunie ją z listy moich znajomych?

Tak, osoba, którą nie zaprzyjaźniłeś się, zostanie wymazana z listy czatu. Jednak nadal będą mogli zobaczyć rozmowę z tobą na liście czatów i skontaktować się z Tobą.

Oczyszczanie listy znajomych

Usuwanie przyjaciół ze Snapchata jest łatwe. Możesz to zrobić poprzez ustawienia profilu lub znajdując je w ostatnich rozmowach. Jeśli chcesz iść dalej, możesz dostosować swoje ustawienia prywatności lub je zablokować. Na szczęście Snapchat ma szeroko konfigurowalne parametry prywatności, które możesz zmienić, więc nie musi się do tego dojść.

Czy łatwo było usunąć znajomego z profilu Snapchat? A co z znalezieniem potrzebnych specyfikacji prywatności? Daj nam znać w sekcji komentarzy poniżej.