Jak wyłączyć @everyone w niezbędności

Jak wyłączyć @everyone w niezbędności

Otrzymanie @mentions w niezgodności może być zarówno przywilejem, jak i irytacją. Bardziej znana wzmianka o tym ostatnim jest @everyone. @Everyone może być używane jako świetne przypomnienie lub aktualizacja @Mention, gdy od czasu do czasu otrzymuje. Jednak mogą być również wykorzystywane przez osoby, które rozwijają się na negatywnej uwagi i dziecięcych wygłupach. Możesz ustawić swój kanał na „tylko odczyt”, albo możesz wykonać poniższe czynności, aby wyeliminować przynajmniej niektóre z niedogodności.

Byłoby korzystne wiedzieć, jak to wyłączyć, aby uratować rodzinę niezgody przed stałą zaporem bezsensownych, potencjalnie irytujących powiadomień @everyone od przypadkowych użytkowników.

Ten artykuł nauczy Cię, jak to zrobić. Jeśli jesteś właścicielem serwera lub masz uprawnienia administratora, kontynuuj czytanie, aby dowiedzieć się, jak wyłączyć @Everyone na jednym kanale niezgody, a także jak wyłączyć go dla całego serwera.

Wyłącz kanał @everyone

Podobnie jak w przypadku większości rzeczy na Discord, wyłączenie @Everyone za tylko jeden kanał jest niezwykle łatwe. Aby rozpocząć, chcesz zalogować się do Discord i kliknąć serwer, w którym chcesz wyłączyć @Mention.

Jeśli jesteś gotowy:

  1. Kliknij prawym przyciskiem myszy nazwę kanału, aby podciągnąć wyskakujące menu. Upewnij się tylko, aby wybrać kanał, w którym chcesz wyłączyć @everyone.

  2. Kliknij Edytuj kanał.

  3. Z menu po lewej stronie przejdź do Uprawnienia patka.

  4. W głównym oknie pod Zaawansowane uprawnienia, z listy Role, Upewnij się, że mam @wszyscy podświetlony.
  5. Przewiń w dół listę, aż znajdziesz Uprawnienia do kanału tekstowego Sekcja. Przełącz Wymień wszystkich opcja, klikając X obok wspomnienia @Everyone.

  6. Na dole okna pojawi się okno dialogowe. Kliknij Zapisz zmiany Aby potwierdzić nowe ustawienia.

Jeśli chcesz wyłączyć @everyone dla jakichkolwiek dodatkowych ról, musisz ponownie zastosować tę procedurę, podkreślając te konkretne role.

Wyłącz @Everyone serwera

Aby wyłączyć @Everyone dla każdego kanału na serwerze niezgody, musisz wprowadzić menu ustawienia serwera. Aby się tam dostać:

  1. Kliknij w lewo nazwę serwera i wybierz Ustawienia serwera z wymienionych opcji.

  2. Przejść do Role Zakładka z menu po lewej stronie.

  3. Kliknij Uprawnienia domyślne.

  4. Upewnij się, że @wszyscy Rola jest wybierana po lewej stronie i przewiń w dół do Uprawnienia do kanału tekstowego Sekcja.

  5. Przełącz Wspomnienie @Everyone ustawianie do wyłączenia.

  6. Na dole ekranu pojawi się wyskakujące okienko. Kliknij przycisk, który mówi Zapisz zmiany.

Podobnie, jeśli masz inne role, dla których chcesz wyłączyć @Everyone, podkreśl odpowiednią rolę z listy ról/członków i przełącz je wszystkie po drugim, aż do zadowolenia.

Tłumiąc @Everyone

Chociaż być może powstrzymałeś wzmiankę o @Everyone, używając niektórych ról, nadal jest prawdopodobne, że otrzymasz irytujące powiadomienia za każdym razem, gdy ktoś próbuje z niego skorzystać. Możesz na to pozwolić na wypadek, gdyby ktoś wspomniał o czymś, co warto przyjrzeć się, ale możesz również całkowicie to wyłączyć.

Aby stłumić @Everyone na zasadzie serweru:

  1. Kliknij prawym przyciskiem myszy nazwę serwera i tym razem wybierz Ustawienia powiadomień.

  2. Z Ustawienia powiadomienia serwera okno, upewnij się, że Tylko @Mentions Opcja jest sprawdzana.

  3. Nieco dalej, przełącz tłumić @everyone i @here opcja na.

  4. Kliknij Zrobione przycisk po zakończeniu wprowadzania zmian.

Podejmując tę ​​decyzję, nie będziesz musiał jej potwierdzić za pomocą przycisku zapisu. To jest automatyczne. Podobnie jak w przypadku każdej innej, którą omówiliśmy, jeśli chcesz zmienić się z powrotem do poprzednich ustawień, po prostu odłącz ją.

Proszę bardzo. Nie będzie już wspomnianych i żadnych powiadomień, gdy ktoś próbuje go użyć. Wyłączasz również powiadomienia dla @here. Podczas gdy @Everyone wspomina, kieruje się bezpośrednio do wszystkich na serwerze, niezależnie od tego, czy są one włączone, czy offline, @Here jest skierowane tylko do tych obecnie online. Może to być równie denerwujące jak @everyone, więc tak naprawdę zabijasz tylko dwa ptaki jednym kamieniem.

Opcje bez administracji

Jeśli nie jesteś administratorem serwera lub nie jesteś właścicielem, nie rozpaczaj. Nadal masz dużo władzy nad swoim pokojem, jeśli chodzi o @everyone. Sprawdźmy niektóre z twoich opcji.

  • Opuść kanał
  • Wyłącz powiadomienia o tym kanale
  • Wyłącz @mentions dla tego kanału

Bardziej praktyczną opcją jest wyłączenie @Everyone dla kanału lub serwera, i możesz to zrobić, nawet jeśli nie jesteś administratorem.

  1. Kliknij prawym przyciskiem myszy kanał i kliknij Ustawienia powiadomień.

  2. Kliknij Tylko @Mentions.

Możesz także wyciszać kanał na jakiś czas za pomocą opcji tuż nad ustawieniami powiadomienia.

Jeśli chcesz zostawić kanał, po prostu kliknij strzałkę w dół po prawej stronie nazwy serwera u góry. Kliknij Opuść serwer Z menu rozwijanego.

Możesz też wyciszić @Everyone na poziomie serwera. Wszystko, co musisz zrobić, to wykonać następujące kroki:

  1. Kliknij strzałkę rozwijaną u góry niezgody (po prawej stronie nazwy serwera).

  2. Kliknij Ustawienia powiadomień W menu rozwijanym.

  3. Kliknij Tylko @Mentions opcja.

Nic dziwnego, że Discord jest ulubionym dla graczy. Przy tak wielu opcjach dostosowywania możesz wybrać swoje preferencje komunikacyjne i cieszyć się trochę spokój i cicho, kiedy tylko chcesz.

Często Zadawane Pytania

Oto odpowiedzi na więcej pytań na temat tłumienia @everyone na niezniszczanie.

Czy mogę wyciszić @everyone z aplikacji mobilnej niezgody?

Tak! Możesz wyciszić powiadomienia @everyone w aplikacji mobilnej, ale kroki są nieco inne niż te wspomniane powyżej. Oto, co zrobić, jeśli używasz mobilnej wersji Discord:

1. Otwórz niezgodę i dotknij serwera, z którym pracujesz po lewej stronie.

2. Zobaczysz nazwę serwera u góry i trzy kropki po prawej stronie nazwy. Stuknij ikonę trzech kropek.

3. Na górze okna wyskakującego zobaczysz cztery ikony. Stuknij w Ikona dzwonka To mówi „Powiadomienia.'

4. Dotknij bańki obok Tylko @Mentions.

Teraz pomyślnie wycisziłeś powiadomienia @everyone.

Czy mogę wyciszić @everyone dla całego mojego konta niezgody?

Niestety nie. Jeśli chcesz całkowicie wyłączyć @everyone, musisz wykonać powyższe kroki dla każdego serwera.

@Everyone, podsumowanie

Discord może być bardzo przydatną aplikacją, zarówno na komputerze komputerowym, jak i mobilnym. Jednak zawsze otrzymywanie powiadomień z wielu różnych serwerów może być denerwujące. Mam nadzieję, że masz lepszy pomysł, jak wyciszić te nieznośne powiadomienia @everyone. Czy masz jakieś doświadczenie, wskazówki lub sztuczki związane z wyłączeniem powiadomień @everyone w sprawie niezgody? Zostaw komentarz w sekcji poniżej!