Jak wyświetlić zaplanowane przejażdżki w Lyft

Jak wyświetlić zaplanowane przejażdżki w Lyft

W zależności od typu wybranego pojazdu Lyft pozwala zaplanować jazdę aż do siedmiodniowego wcześniejszego wyprzedzenia. Nie tylko możesz zaplanować jazdę Lyft, ale możesz również wyświetlić listę zaplanowanych przejażdżek w aplikacji Lyft. Ta funkcja może być szczególnie wygodna, gdy chcesz sprawdzić, czy jazda Lyft została potwierdzona, czy też musisz ją anulować.

W tym przewodniku pokażemy, jak wyświetlić zaplanowane przejażdżki w aplikacji mobilnej Lyft. Omówimy również proces planowania i anulowania jazdy Lyft.

Jak wyświetlić zaplanowane przejażdżki w Lyft w aplikacji iPhone

Lista zaplanowanych przejażdżek w aplikacji Lyft nie zawsze może być dostępna. Zależy to głównie od wybranego regionu i trybu jazdy. Tylko niektóre rodzaje trybów jazdy są kompatybilne z funkcją planowania (Lux, Lux Black, XL i Lux Black XL). Jeśli wybrałeś jeden z tych trybów jazdy i jeśli funkcja harmonogramu jest dostępna w twoim regionie, będziesz mógł go używać w aplikacji mobilnej Lyft.

Aby wyświetlić zaplanowane przejażdżki w Lyft na iPhonie, wykonaj poniższe czynności:

  1. Uruchom aplikację Lyft na iPhonie.
  2. Przejdź do ikony kalendarza w prawym górnym rogu ekranu.
  3. Wyświetl listę swoich zaplanowanych przejażdżek.

W przypadku każdej zaplanowanej jazdy będziesz mógł zobaczyć dokładną godzinę i datę jazdy, szacowany czas przyjazdu, miejsce docelowe i inne szczegóły. Ikona „harmonogramu” pojawi się w Twojej aplikacji tylko wtedy, gdy zaplanowałeś przejażdżkę. Jeśli nie masz zaplanowanych przejażdżek lub gdy używasz zaplanowanej jazdy, zniknie.

Jak wyświetlić zaplanowane przejażdżki w Lyft w aplikacji na Androida?

Aby wyświetlić listę zaplanowanych przejażdżek w Lyft na Androidzie, wykonaj poniższe czynności:

  1. Otwórz aplikację Lyft na Androidzie.
  2. Przejdź do ikony kalendarza w prawym dolnym rogu ekranu.
  3. Wyświetl zaplanowane przejażdżki.

To wszystko. Jeśli zaplanowane przejażdżki nie są dostępne w twoim regionie, Lyft poinformuje Cię, kiedy spróbujesz zarezerwować. Jeśli nie masz pewności, czy zaplanowana funkcja jazdy Lyft jest dostępna w Twoim mieście, możesz sprawdzić tutaj.

Jak wyświetlić zaplanowane przejażdżki jako kierowca Lyft

Kiedy pasażer żąda zaplanowanej jazdy Lyft, kierowcy otrzymują powiadomienie o aplikacji Lyft. Mogą następnie zaakceptować zaplanowane żądanie jazdy, które poinformuje ich o lokalizacji odbioru, miejsca docelowego, a także szacunkowego zarobków. Przed planowaną jazdę kierowca otrzyma powiadomienie od Lyft, informując ich, że czas przejść do lokalizacji odbioru.

Aby wyświetlić zaplanowane przejażdżki jako sterownik Lyft, wykonaj poniższe czynności:

  1. Otwórz aplikację Lyft na urządzeniu mobilnym.
  2. Przejdź do swojego zdjęcia profilowego w lewym górnym rogu ekranu.
  3. Przejdź do zakładki „Zaplanowane pickupy”.
  4. Stuknij „Moje pickupy."
  5. Zobacz wszystkie zaplanowane przejażdżki.

Jeśli chcesz dodać kolejną zaplanowaną jazdę w aplikacji Lyft, wykonaj następujące czynności:

  1. Wróć do zakładki „Pickups”.
  2. Przejrzyj listę próśb o zaplanowane przejażdżki.
  3. Stuknij w zaplanowaną przejażdżkę, którą chcesz zaakceptować.
  4. Wybierz opcję „Potwierdź”, aby dodać opcję odbioru.

To wszystko, co musisz zrobić, aby zaakceptować zaplanowaną jazdę. Kiedy nadejdzie czas, aby przejść do miejsca docelowego odbioru, otrzymasz powiadomienie z aplikacji Lyft. Jeśli nie jesteś online, gdy otrzymasz to powiadomienie, zaplanowana jazda trafi do innego kierowcy Lyft. Może się to również zdarzyć, jeśli nie jesteś wystarczająco blisko do lokalizacji odbioru w pobliżu czasu zaplanowanej jazdy.

Jeśli chcesz usunąć zaplanowany picup jako sterownik Lyft, wróć do zakładki „Zaplanowane pickupy”. Przejdź do zakładki „My Pickups”, znajdź jazdę, którą chcesz anulować, i dotknij opcji „Anuluj odbiór”. Należy pamiętać, że jeśli anulujesz zaplanowaną jazdę, nie wpłynie to na ocenę akceptacji.

Dodatkowe FAQ

Jak zaplanować przejażdżkę na Lyft?

Proces planowania jazdy w aplikacji Lyft jest stosunkowo prosty. Co więcej, zajmie ci to tylko minutę. Oto, jak to się stało:

1. Otwórz aplikację Lyft na urządzeniu mobilnym.

2. Pod „gdzie idziesz?”Sekcja, wpisz miejsce docelowe.

3. Wybierz przycisk „Harmonogram” w prawym dolnym rogu ekranu.

4. Wprowadź swoją lokalizację odbioru.

5. Wybierz „Potwierdź odbiór."

6. Wybierz godzinę i datę zaplanowanej jazdy Lyft.

7. Stuknij czas „Ustaw czas odbioru."

8. Przejdź do przycisku „Harmonogram”.

O to chodzi. Aby upewnić się, że Twoja jazda Lyft została zarezerwowana, przejdź do ikony kalendarza w prawym górnym rogu ekranu. Możesz zaplanować Lyft przejażdżkę do 30 minut wcześniej i do siedmiu dni przed datą podróży.

Około 10 minut przed zaplanowaną przejażdżką Lyft przypomnie ci o czasie odbioru.

Po poproś o zaplanowaną przejażdżkę zostaniesz dopasowany do kierowcy Lyft, który będzie dostępny w tym czasie. Nie ma jednak gwarancji, że w momencie zaplanowanej jazdy będzie dostępny kierowca.

Jak anulować zaplanowaną jazdę w aplikacji Lyft?

Chociaż nie ma możliwości zmiany godziny lub daty zaplanowanej jazdy w aplikacji Lyft, możesz ją anulować. Aby to zrobić, postępuj zgodnie z poniższymi krokami:

1. Otwórz aplikację Lyft na urządzeniu mobilnym.

2. Stuknij ikonę kalendarza w prawym górnym rogu ekranu.

3. Znajdź jazdę, którą chcesz anulować.

4. Wybierz opcję „Anuluj jazdę”.

5. Potwierdź, że chcesz anulować zaplanowaną jazdę.

Jeśli chcesz zmienić jeździć Lyft, jedynym sposobem na to jest anulowanie i planowanie ponownie.

Chociaż masz możliwość anulowania zaplanowanej jazdy Lyft w danym momencie, musisz zapłacić dodatkową opłatę, jeśli anulujesz zaplanowaną jazdę po dopasowaniu kierowcy Lyft. Jeśli kierowca Lyft jest w drodze do lokalizacji odbioru w momencie anulowania, musisz również uiścić opłatę za anulowanie.

Zarządzaj wszystkimi planowanymi przejażdżkami z Lyft

Nie tylko możesz zaplanować jazdę Lyft, ale możesz również wyświetlić wszystkie zaplanowane przejażdżki w aplikacji Lyft. Jeśli nie masz żadnych zaplanowanych przejażdżek lub nie jesteś w regionie zawierającym usługę, ikona „zaplanowanych przejażdżek” nie będzie tam. Możesz także anulować zaplanowane przejażdżki Lyft, ale być może będziesz musiał uiścić opłatę za anulowanie.

Czy kiedykolwiek próbowałeś uzyskać dostęp do listy „zaplanowanych przejażdżek” w aplikacji Lyft? Czy użyłeś tej samej metody, którą przeszliśmy w tym artykule? Daj nam znać w sekcji komentarzy poniżej.